BIOGRAFIE

Christian van Eijkelenburg maakte op negenjarige leeftijd zijn debuut in de musical Oliver van Joop van den Ende Theaterproducties. Daarna volgde producties als Kruimeltje en Peter Pan van IMM Theater, Doornroosje van Studio 100 en Pietje Bell van De Graaf & Cornelissen Theaterproducties. In 2008 speelde en maakte hij met 9 andere theatermakers de muziektheatervoorstelling Per Expresse van Alba Theaterhuis.

 

In 2013 studeerde hij af aan de Frank Sanders Akademie. In datzelfde jaar nam hij de Jos Brink Genesius Penning in ontvangst; een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student.

 

Na zijn opleiding was hij te zien in De Kleine Kapitein van Van Engelenburg Theaterproducties en Wij Zijn Zwanger geregisseerd door Herman van Veen. Ook was hij in 2018 deelnemer van CS1 – een creatief platform voor de nieuwe generatie kunstenaars geïnitieerd door de AVROTROS – en studeerde hij af aan de TV Academy. 

Sinds eind 2018 maakte en speelt hij voor Klein Amsterdam Producties de voorstellingen Het Astronautje – gebaseerd op de boeken van Andre Kuijpers – en Boer Boris is de Baas. Ook regisseerde hij de voorstelling Dromer gebaseerd op het kinderboekenweek prentenboek van 2021 en was hij te horen in de podcast De Goed Nieuws Show.

 

Van 2015 tot en met 2021 vormde Christian samen met Sanne Franssen het theaterduo De Fransse Eijkel. Nadat zij in 2016 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst festival wonnen, toerden zij vier seizoenen door Nederland met de voorstellingen ‘De Fransse Eijkel Speelt’ en ‘Subtropique’. Pers omschreef hun voorstellingen o.a. als ‘’vernieuwend, fysiek en eigentijds’’ en hun eerste voorstelling werd bekroond met de Rabo Talent Award.

 

Na mooie successen te hebben geboekt wordt het tijd om toe te geven aan zijn eigen innerlijke driften en vanaf september 2022 zal hij daarom de theaters bestormen met zijn eerste solo voorstelling Drift.

DRIFT

Drift is een verfrissend, absurdistisch, cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan je eigen menselijke driften. Welke driften, gedragingen en verlangens hebben we geaccepteerd en welke worden we geacht te onderdrukken?

 

Door middel van eigenzinnige verhalen, gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien, toont Drift ons (on)vermogen onszelf te zijn te midden van de ander. Drift is de theatertrip die je móét beleven!

Pers over Drift


‘Christian weet je te raken met zijn voortreffelijke spel.
De projecties zijn geniaal en de timing is perfect’ – Ilovetheater

 

‘Hij vertrouwt op zijn sterke fysieke spel en mimiek.
Een groot talent voor absurdisme’ – Theaterkrant

 

‘Modern, hip, absurdistisch en werkelijk ontzettend grappig’ – Theaterparadijs

 

‘Drift is een absolute must-see gemaakt met een sterke visie
en een diepe artistieke expressie’ – De Cultuurvlogger

 

‘Verrassend cabaret met talloze mooie animaties en filmbeelden’ – de Volkskrant

SPEELLIJST

Sorry, no events matched your criteria.

MEDIA

CONTACT

BOEKINGEN

Buro Stek 

+31(0)20 3080747

contact@buro-stek.nl

 

 

OVERIGE VRAGEN

christianvaneijkelenburg@gmail.com

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.